Fra Søgaarden i Lee

I det kuperede terræn mellem Gudenåen og Nørreåen, 5 km. nord for Bjerringbro finder du landsbyen Lee smukt beliggende i Tukjærdalen.
Med middelalderkirken mod nord og gadekæret mod syd, og omgivet af marker og skov, ligger Søgaarden på Himmestrupvej 8.
Søgaarden er en smuk gammel trelænget kampestensgård fra år 1900.

Gården har indtil begyndelsen af 1960’erne været drevet som traditionel dansk landbrugsejendom.
Med malkekvæg og søer med opdræt. Ejendommen havde dengang 23 tdrl. jord og har gennem tiderne kunnet brødføde en familie med karl og pige samt den ældre generation i aftægtshuset ved siden af Søgaarden.
I 1960’erne blev jorden solgt fra til “Gydegaarden” og herefter er Søgaarden benyttet som nedlagt landbrugsejendom af flere forskellige ejere.

I august 1986 købte vi gården. Vi har begge vores rødder her på egnen. Astrid stammer fra Bjerringbro og Niels fra Terp ved Ulstrup.

Søgaarden i Lee har siden været den perfekte ramme om vores liv med 4 raske drenge født I perioden 1985 – 1995. Vi havde i de 10 første år får på marken og i stalden mod vest.
Den gamle stald mod øst blev i 1992 indrettet til grafisk tegnestue Holmriis-design.

Når vores gæster i dag kommer ind på Søgaarens stenpikkede gårdsplads med klatrerroser og lavendler, bydes de velkommen af vores hund, dværgschnauzeren "Pelle". De to store whiskytønder fortæller at her skal de nok ikke forvente af finde køer og grise i de smukt restaurerede staldlængerne.

Søgaardens Whisky Shop er en specialbutik med whisky, som vi har indrettet i den ene længe af gården. Salget begyndte efter en whiskysmagning i januar år 2000. Niels havde dengang fået interesse for den skotske nationaldrik og ønskede at holde et smagningsarrangement her i landsbyen.
Sortimentet i shoppen har med tiden udviklet sig og rækker idag over kvalitetswhisky fra det meste af verden, samt cognac, rom, likør, og vine. I shoppen har vi også et lille udvalg af brugskunst og gaveartikler.

I 2005 fik vi restaureret staldlængen mod vest. Det blev gjort i harmoni med gårdens alder og fremstår idag som en meget spændende bygning indrettet med murstensgulve, pudsede væge og højt til loftet med synlige bjælker. Vinduerne er specialfremstillede som gamle stalruder.
En stor del af staldlængen er indrettet til Atelier, hvor Astrid arbejder med sine kreative opgaver.
Atelieret tager også jævnligt imod gæster der kommer til forskellige arrangementer i forbindelse med Whiskyshoppen. Efter forudbestilling kan vi dække op til 25 personer til f.eks. whiskysmagning, kaffebord, møder eller forskellige kreative kurser.

I 2007 åbnede vi Søgaardens Bed & Breakfast. Vores ældste søn var flyttet hjemmefra og det gav mulighed for at indrette hans værelse til gæster.
Alle vores 4 sønner er nu flyttet hjemmefra, men her er stadig meget aktivitet på Søgaarden.
I vores Bed & Breakfast tilbyder vi nu 3 hyggelige dobbeltværelser med fælles toilet og bad, i gårdlængen i forbindelse med Whisky Shoppen.
I gårdlængen ved Atelieret, har vi indrettet 2 spændende rustikke dobbeltværelser med fælles toilet og bad.
Året rundt har vi mange gæster her på Søgaarden. Vi nyder at tage imod vores besøgende, som kommer fra store dele af verden.

Med kærlig hilsen

Astrid & Niels Holmriis

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram